Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/cosyhostel/public_html/libs/adodb5/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 365
The Spot Cosy Hostel - Cluj-Napoca
  • Proud member of:

Media » TheSpotCozy, cel mai cool hostel din Cluj Napoca

Book now
28 Aug 2015

TheSpotCozy, cel mai cool hostel din Cluj Napoca

TheSpotCozy e cel mai fain hostel pe care l-am încercat în România toată. Ș-am mers în câteva și nu doar în România.
Hostel nu e egal cu hotel. Conceptul de hostel înseamnă mai mult decât o cazare. Înseamnă o gazdă faină, un dormitor cu multe paturi, un living pufos unde se-adună toți ai casei, o bucătărie în care fiecare gătește pe limba lui, o baie cu n-șpe săpunele și tot atâtea periuțe de dinți. Un hostel înseamnă socializare și omenie, înainte de a însemna o banală cazare. Un hostel înseamnă că poți să bei o bere sau să joci un șah. Înseamnă că poți ascula muzică, găti sau scrie un .ppt pt ziua următoare. Înseamnă să întâlnești oameni.
Noi am călătorit ani la rând, cazându-ne la un hostel, înainte de a fi părinți. Apoi am descoperit cortul.

Unde e?
Ia calea parcului central din Cluj, treci pe lângă lac, hrănește rațele că-s mereu amatoare de-un pufulete, admiră sf-ul de arenă clujeană și treci Someșul la apusul soarelui. În zona caselor, cu puțină îndemânare ajungi pe strada 14 iulie (is there any french connection to it? should be, I think), la numărul 25. Bate la poartă la căsuța verde, iar ce va urma, te va uimi.

Cine-i cozy pe-acolo?
Toată lumea. Îndeosebi Tudor, the owner care-și așteaptă oamenii cu drag. Tudor își ia din timpul lui și întreabă omul care-i trece pragul de sănătate. Tudor e cozy p-acolo, așa că încercați-l cu o bere și-o poveste, e un om frumos, care visează și crede în visul lui până-l vede realitate. Tudor e și cel care cu două mâine harnice și dibace a transformat căsuța verde într-un loc cozy. Zâmbește când spune cum totul e homemade: între două beri e multă muncă!

What to do? Do be do.
Într-un hostel, în living, ai o paletă largă de activități. Zdrăngăni o chitară, pui un disc cu povești, bei o bere, joci o canastă, povestești pe unde ai umblat și te alegi cu o sumedenie de prieteni, world-wide. În hol, există un locușor special amenajat unde se găsesc tot felul de oferte simpatice, cum ar fi un discount la pizza sau o reclamă la o nouă piesă de teatru.
În cazul în care nu ești adeptul împărțirii dormitorului cu necunoscuți, poți foarte bine opta pentru camera cu baloane. O chestie de-a dreptul feng-shui, decorată într-un stil copilăresc, vesel și super-colorat. Îmi pare ideală pentru noi în formație completă, cu kid cu tot. O și văd pe asta mică cocoțându-se după baloanele pictate pe perete.

Și … cam cât costă?
Un pat în dormitor e un pic mai mult de zece euro. Camera cu baloane e un pic peste douăzeci de euro. Un preț absolut decent pentru o cazare mai mult decât decentă.
În online, unde?
Facebook, Airbnb, Booking – ce preferați. Simply google it!
Notă complet personală. Cluj pentru mine reprezintă orașul universitar, locul unde mi-am urmat inima către o a doua specializare. În Cluj, am fot studentă, vreme de trei ani de zile, lucru care vine la pachet cu o grămadă de alte chestii de suflet: o bere cu mentă, sesiune cu stres, flori de absolvire, un banchet cu copil mic, niște prietenii de-o viață. În februarie, la câteva zile după Valentine’s day, îmi dădeam licența, examenul final. Așa că am stat în colțul cel mai mișto din living, sub copacul norocos, scriindu-mi ppt-ul pentru licență. M-am trezit urcând scara vieții în TheSpotCozy, cel mai fain loc de cazare în Cluj, după canapeaua prietenilor. Ș-am fost în câteva!