Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/cosyhostel/public_html/libs/adodb5/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 365
The Spot Cosy Hostel - Cluj-Napoca
  • Proud member of:

Media » Noutăţi estivale de la cel mai prietenos hostel din Cluj: Grădină de vară si plimbări cu bicicleta în tandem

Book now
25 Aug 2015

Noutăţi estivale de la cel mai prietenos hostel din Cluj: Grădină de vară si plimbări cu bicicleta în tandem

Cel mai prietenos hostel din Cluj-Napoca – The Spot Cosy Hostel (n.red. povestea hostelului o puteţi citi AICI) le-a pregătit oaspeţilor săi o oază de relaxare: o grădină verde crud care să-i apere de arşita verii, cu măsuţe de cafea, băncuţe de lemn pictate şi hamace viu colorate atârnate sus, sus, între crengile unui copac vânjos. Liniştea surdă o tulbură uneori Eco, labradorul hostelului, în dialogul lui codat cu găinile vecinilor. Mops-ul Frank, celălalt patruped al casei, îl ignoră cu obstinaţie. Ar dormi zi-lumină, la umbră, dacă şi-ar putea “angaja” o maşinărie de scărpinat. Până una alta se mulţumeşte cu atenţia limitată, dar gratuită a celor ce trec pragul hostelului.

Atracţia grădinii de vară e însă alta. Grădina de răsaduri intitulată sugestiv “Let it grow!”

Castraveţi, ceapă, ardei, roşii şi alte bunătăţi. Vor parfuma ciorbele, tocănurile şi gulaşul preparate în ceanului amplasat strategic între băncuţeţe colorate. Este şi un grătar  pentru doritori, însă gazdele preferă mâncarea vegetariană. La desert, se servesc, în funcţie de sezon, căpşuni, mure, cireşe, vişine, pere…direct din tufă ori pom.    Ca şi în cazul hostelului, de amenajarea grădinii de vară s-au ocupat proprietarii. Cu mâna lor. Ba mai mult, de curând s-au şi mutat într-o căsuţă aflată în aceeaşi curte.    “Nu am deschis hostelul pentru a-l transforma într-un business strict orientat spre profit. Este mai mult un stil de viaţă, un loc în care oamenii să se simtă bine, relaxaţi. Ideea e ca cei ce stau la noi să socializeze între ei, să lege prietenii. Pentru noi a fost important să comstruim tot cu mâna noastră, să-i primim personal pe oaspeţi, să le gătim micul dejun cu legume din grădina proprie. Grădina este încă în lucru. Avem multe idei pe care vrem să le transpunem în proiecte noi. Următoarele pe listă sunt amenajarea podului şi beciului”, spune Tudor Sîntimbrean, unul din proprietarii The Spot Cosy Hostel.    Dacă podul va fi transformat într-un lounge cu hamce şi o mică bibliotecă, planurile pentru beci rămân încă secrete.

Tot ce-ţi trebuie ca să vizitezi Clujul

Cum prea multă leneveală nu-i sănătoasă şi nici scopul principal al unei călătorii, oaspeţii hostelului au la dispoziţie două modalităţi inedite de a face plimbări prin oraş: cu bicicleta în tandem sau cu longboard-ul. Se închiriază cu 20 de lei pe zi şi vin la pachet cu hamace.    “Bicicleta e tip mountain bike. E ceva mai dificil de mânuit, dar e tare distractiv. Pe cei mai curajoşi îi trimitem în pădure, în Hoia. Ne gândim să-i construim şi un mic suport, un fel de măsuţă rabatabilă pentru picnic. Hamacele şi longboard-urile sunt de la două firme prietene cu care colaborăm şi, dacă cineva doreşte, pot fi achiziţionate. Vrem ca oaspeţii noştri să aibă parte de experienţe frumoase în Cluj”, mărturiseşte Tudor.

În curând The Spot Cosy Hostel va împlini un an de “viaţă”, iar petrecerea aniversară va fi una cu porţile deschise. Pentru prieteni, cât şi pentru curioşi.    Casa în care se află hostelul (Grigorescu, Piaţa 14 Iulie, nr. 25) este formată din parter şi etaj, are 4 camere de dormit (n.red. 2, 6, 7 şi 12 locuri), 3 băi, o sufragerie, o bucătărie şi două balcoane. A fost închiriată pentru 10 ani, cu posibilitate de cumpărare.    Tarifele practicate sunt sensibil sub nivelul pieţei locale, asta ţinând cont că pentru 1 pat într-o cameră de 8 persoane se taxează circa 50 de lei/noapte, în timp ce pentru 1 pat într-o cameră de 2 persoane se taxează 75 lei/noapte. Costul include mic dejun.

Bine de ştiut: – În interiorul hostelului nu se fumează, însă există loc berechet pe cele două balcoane şi în curte. – Se acceptă animale de companie

(Anca MUREŞAN)